Menu Sluiten

Nieuws

De valk Quo Vadis

De centaur Ratjepé is vervangen voor een valk de Quo Vadis. Na de aanschaf uit Haarlem overgevaren achter de Boetsmen, aangelegd bij Jonkman en direct voor gebruik opgetuigd, voorzien van een nieuwe Yamaha Buiten Boord Motor en is sinds medio juni jl. operationeel. Enkele aanpassingen zijn geïnventariseerd maar kunnen wachten tot het winteronderhoud, o.a. de zelflozers zijn i.i.g. technisch anders dan bij de andere valken, het heeft onze aandacht. De nieuwe BBM heeft bij het starten (nieuwere carburatie) een langere behoefte om de chokeknop uit te laten staan.

De Quo Vadis heeft een mast die “neergelaten” kan worden. Hierdoor staat de verstaging iets losser dan bij de andere valken.
Het is niet de bedoeling dat huurders de bedieningshendel van het “neerlaatmechanisme” gaan uitproberen. Bij onjuist gebruik ontstaat het risico dat de voorstag niet goed gezekerd blijft, en met als gevolg dat de mast op het water omlaag zou kunnen komen zoals recent is voorgekomen.
Inmiddels hebben we de bedieningshendel met tire-raps gefixeerd zodat deze niet bedoeld of onbedoeld door huurders in werking kan worden gesteld.