Menu Sluiten

Activiteiten 2024

Activiteiten MZV “De Boet”

De activiteitencommissie stelt elk jaar een programma samen met diverse activiteiten, rekening houdend met de ideeën of de belangstelling van de leden. Onderstaand het programma.

Gedurende het vaarseizoen is er elke dinsdag clubavond van 17:30 tot zonsondergang.
Hierin wordt groepsgewijs onderling met clubleden gezeild. Tijdens het clubkampioenschap kan deze worden verschoven.

Opgave via ‘reserveer een boot,’ waarbij u ook de keuze krijgt voor de clubavond.
Kosten € 5,- Vol is vol.


4e Lustrum MZV De Boet
Evenement en Opening seizoen 2024 op 7 april


Het 4de lustrum is gevierd op 7 april j.l. Met de Abel Tasman, een luxe tweemastschoener van ruim 40 meter lang, hebben we een dagje gevaren. Het werd niet alleen dat feest, het was ook de opening van het zeilseizoen 2024.

Het was een uitermate geslaagde dag met mooi weer en windkracht 6, mooi wandelweer op de Markerwadden en een beetje “ruig zeilweer”.


Zoals u ongetwijfeld al hebt vernomen in de ALV of vanuit de nieuwsbrief, worden de wedstrijden voor het clubkampioenschap 2024 verdeeld over 2 weekenden. Dit in een poging om meer leden de gelegenheid te geven daaraan mee te doen. Een aantal leden namelijk hebben aangegeven door hun werk moeite te hebben om de starttijden in de avonden te kunnen halen.

Er zijn 2 poules (A+B)
Data wedstrijden (A):           15 juni en 31 augustus
Data wedstrijden (B):           16 juni en 01 september
Reservedag:                         07 september (ingeval een wedstrijddag uitvalt door slecht weer) *1

*1 Wanneer de reservedag niet nodig is verschuift de finaledag naar 07 september en komt 08 september te vervallen.

Finaledag:                            08 september *1
Reservedag:                         21 september (ingeval de finaledag uitvalt door slecht weer)

Om mee te doen aan alle wedstijden, alsook de finale en rekening houdend met eventuele reservedagen, dienen de deelnemers dus bovenstaande data beschikbaar te houden. Of voor de data waarop deelname niet mogelijk is een reserveteam in te zetten.

De wedstrijden zullen worden gehouden met 4 boten omdat we rekening houden met de mogelijkheid dat de Centaur al verkocht is (zie verslag ALV) en er nog geen vervangende Valk beschikbaar is. Wedstrijden met 5 boten zijn niet mogelijk omdat daar een wisselboot voor nodig is, die dan ook ontbreekt.

Voor aanmeldformulier clubkampioenschap klik op onderstaande link
https://forms.gle/uvJHU6HSx6qqMFMV9

Ook zoeken wij nog leden die als wedstrijdleider kunnen en willen dienen, alsook aanvulling voor de wedstrijdboot. Daar kunt u zich met het formulier ook ‘enkel en alleen’ voor aanmelden..!

Deelname voor de wedstrijden is € 12,- p.p. Te voldoen direct na inschrijving op rekeningnummer NL64 INGB 0008 4147 82 onder vermelding van CK2024.

Sluiting van de aanmelding is donderdag 23 mei 23:59 uur.


Het sloepzeilen gaat dit jaar ook anders, het is namelijk gebleken dat het logistiek nogal een uitdaging is om dit over de 2 vaardagen met 2 bemanningen te doen. Wij zoeken daarom zeilers die (het liefst) 2 dagen kunnen sloepzeilen.

Er wordt op het Amstelmeer een aantal wedstrijden gezeild op 6 en 7 juli 2024 met op de laatste dag tevens de finale. Ben je alleen of wil je met een Boet-zeilmaat komen, meld je dan snel aan via het aanmeldformulier. Als je 2 dagen komt, denk dan ook tijdig aan het zoeken van accommodatie in de omgeving. Op de Haukes is het mogelijk met een camper, caravan of tent te overnachten en gebruik te maken van sanitair aldaar.

Een gedegen zeilervaring is niet nodig, alle boetleden kunnen zich inschrijven. Wel wil de schipper graag dat eventuele introducees ooit deel hebben genomen aan een zeilinstructie en de nodige vaarregels kennen.

Juiste tijden en wie welke functie krijgt aan bord komt t.z.t. per separate e-mail.

Voor aanmeldformulier sloepzeilen klik op onderstaande link
https://forms.gle/1k5YJTVsspuQteD49

Deelname is gratis.
Sluiting van de aanmelding is donderdag 23 mei 23:59 uur.