Menu Sluiten

Nieuws

19 Cursisten geslaagd!

Afgelopen dinsdagavond was het (weer eens) zo ver; het ‘schriftelijke’ theorie examen van de zeilcursus van MZV de Boet. Op de eerste dinsdag van februari waren we nog met zijn allen achter een scherm via MSTeams begonnen, maar al snel konden we weer naar ons oude vertrouwde Dorpshuis de Kern. Daar stond Coby al klaar met handen-desinfectie en een heuse QR code scanner. Op 1,5m onderlinge afstand én met mondkapje konden we dan toch echt weer eens beginnen aan een fysieke theorieles. Als ‘erfenis’ van de Corona periode, liep bij elke les ook een webcam en MSTeams mee voor 7, 8 of soms zelf 12 personen die de lesavond vanaf thuis, of zelfs vanaf een vakantie adres meededen.

Het uiteindelijke examen werd, ook als erfenis uit de Corona tijd, digitaal afgenomen maar wel in De Kern. 5 Cursisten waren helaas niet in de gelegenheid om die avond mee te doen en moeten op een later moment het examen inhalen.

Op laptops, tablets en soms zelfs op een telefoon werden zowel de minimaal 35 correcte onderdelen van de zeilboot als ook het 50 vragen multiple choice examen ingevuld.
Het nakijken op de laptop van de instructeur was slechts ‘een harpsleuteltje van een cent ‘. Belangrijkste resultaten waren deze:

  1. Alle 19 deelnemers geslaagd!
  2. Lydian had het hoogste cijfer en wint daarmee de rondvlucht die door ons clublid Jaap jaarlijks wordt aangeboden!

Van Harte Gefeliciteerd allemaal!

7 april volgt nog de excursie naar Schiphol en daarna gaan we vanaf 11 april dan eindelijk met het eerste deel van de groep het water op voor de praktijklessen.
Wordt vervolgd!
Tot later op het water!