Menu Sluiten

Nieuws

Praktijklessen 2023, we zijn begonnen!

Op dinsdag 11 april, ‘derde paasdag’, zijn we begonnen met de praktijklessen van 2023. 6 cursisten zochten voor het eerst hun weg vanaf de parkeerplaats bij de slagboom van Jachthaven Jonkmaan naar de caravan van de Boet.
Daar werd voor het eerst kennis gemaakt met de instructeurs, de plek van de emmers, sleutels en zwemvesten en voor sommigen ook de magnetron voor een snelle vroege avond hap.


Op paas zaterdag waren alle 6 de zeilboten al door de instructeurs proefgevaren, was er in de ochtend slechts een windkracht 2 bft.

Na die rustige proefvaart, werd op een locatie die voor sommige van de 13 aanwezige instructeurs nog nieuw was (Brasserie Vennemeer), in een mooi voorjaarszonnetje op het terras een lunch genuttigd. De terugreis daarna verliep voorspoediger met een nette windkracht 3 en wederom een voorjaarszonnetje.

De eerste helft van de 24 cursisten heeft inmiddels 1 of 2 lessen gehad, met toch wel een uitdagend windje op sommige avonden. Komende week belooft wat rustiger weer te worden.
Nu op naar een mooie lijst met “B tjes” op de welbekende vorderingenstaat.
Indien nodig kan trouwens mooi de theorie nog even herhaald of bijgehouden worden door op de website van de boet in te loggen bij ‘Alleen voor leden’, en dan te klikken op Zeilcursus Online. Daar vind je alle presentaties en filmpjes van de theorielessen terug.

Op een mooi cursusseizoen!