Menu Sluiten

Nieuws

Praktijk cursus 2023 twee weken onderweg

Sinds de pasen is de praktijkcursus 2023 al weer twee weken onderweg.
Met zeillessen op de doordeweekse avonden maandag tm donderdag worden door de eerste twaalf cursisten mooie vorderingen gemaakt. 1715u aanwezig zijn op Jachthaven Jonkman is zeker met de Keukenhofdrukte toch vaak wel weer een uitdaging. Toch is het een mooie gedachte om na de hele (werk)dag gehaast te hebben, de hele avond lekker op het water te kunnen ontspannen. Nou ja, ontspannen… Op sommige avonden stond er al een flinke windkracht 4 Bft met zo af en toe daar bovenop nog een vlaagje extra! Leerzaam!

Naast de standaardplanning van de doordeweekse avonden, wordt er zo af en toe ook op vrijdagmiddag of dinsdagmiddag gevaren.

Naast de standaardplanning van de doordeweekse avonden, wordt er zo af en toe ook op vrijdagmiddag of dinsdagmiddag gevaren. Zodoende zijn er niet alle avonden 3 lesboten op het water, maar soms slechts 2. Best bijzonder eigenlijk dat er met dit mooie april-weer nog zoveel boten in de haven op de kant liggen..

Volgende fase, in week 3 van de praktijkcursus, gaan we beginnen met het overstappen op de Centaur als lesboot. In de cursus leren we niet ‘slechts’ het ‘zeilen met een Valk’, maar ‘zeilen met een open kielboot. De afwisseling van zowel Valken als Centaurs binnen de vereniging wordt vanuit de cursus dan ook zeer gewaardeerd. Ieder heeft wel zijn favoriete type boot, maar allen (inclusief straks ook de cursisten) zijn op de hoogte van de verschillen in het optuigen, draai eigenschappen en comfort dan wel sportiviteit van de verschillende schepen. Mocht je dan elders eens een keer een 16 kwadraat of een Randmeer treffen als huurboot, dan ben je toch een beetje voorbereid op varen met een ander type schip.

Voorlopig varen we deze week donderdagavond en vrijdagmiddag nog met een mooi windje dus met af en toe een rif in het grootzeil. Die kan ook meteen op de vorderingenstaat als A(angeboden), M(atig), R(edelijk) of B(eheerst) ).

Als je dit nou leest en denkt ‘Hoe zat het ook al weer met die Man Overboord of het Aanmeren? Kijk dan nog eens op de website bij Zeilcursus Online bij het uitvouw menuutje ‘Alleen voor leden’.

En mocht je nou écht wat meer hulp nodig hebben, ook in de praktijk op het water, dan kun je altijd nog een bijspijkerles bestellen. Zie ook de laatste nieuwsbrief van de Boet.